Berlin, 7. listopada 2016 (AFP) – Njemačka vojska je danas priopćila da je prizemljila polovicu flote izvidničkih aviona koji se koriste u borbi protiv islamske države, zbog tehničke neispravnosti. Ukupno 39 od 85 Tornado zrakoplova sa koliko raspolaže Njemačka pogođeno je problemom “labavih vijaka na monitoru u kokpitu”, izvijestila je DPA novinska agencija, pozivajući se na izjavu glasnogovornika Bundeswehra.

To je druga velika neugodnost nakon one iz siječnja, kada šest aviona Tornado nisu mogli letjeti noću zbog problema s kabinskim svjetlima. Šest aviona Tornado stacioniranih u zrakoplovnoj bazi NATO-a u južnoj Turskoj su među onima koji su prizemljeni zbog najnovijeg defekta, priopćila je DPA.

Glasnogovornik vojske je izjavio kako je problem otkriven u srijedu, te da nije jasno koliko će potrajati otklanjanje problema. Njemačka vojska, koja se žali da je prenapregnuta i bez dovoljno sredstava, suočava se sa nizom problema, od jurišne puške G36  preko otpalog spremnika za gorivo na Eurofighteru pa sve do najnovijeg sa labavim vijcima.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)