Northrop Grumman se navodno približio ugovoru o kupnji Orbital ATK-a za više od 7,5 milijardi USD, što bi moglo znatno proširiti portfelj tvrtke Northrop na području svemirskih istraživanja i projektila.

Tvrtke bi moglo potvrditi konačni sporazum čim u ponedjeljak, piše Wall Street Journal, koji navodi izvore bliske dogovoru. Glasnogovornici Northrop Grummana i Orbital ATK nisu odgovorili na zahtjeve za komentarima.

Orbital ATK-a bi mogao pružiti neke prednosti za tvrtku, rekao je Byron Callan, direktor tvrtke Capital Alpha Partners. Orbital je dugo imao nišu u elektrooptičkim protumjerama, što bi moglo pomoći u proširenju Northropove stručnosti u elektroničkom ratovanju. Northrop se također borio na tržištu projektila, uspješnom poslovnom segmentu za Orbital.

Drugi dijelovi tvrtke imaju manje smisla da ih Northrop kupi, poput portfelja streljiva. Moguće je da bi Northrop mogao prodati taj dio posla, rekao je Callan, ali sada nema naznaka da će Northrop to učiniti. Callan je rekao da je Northropova odluka o kupnji Orbital ATK bila “iznenađenje za obje strane”.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)