Norveška kupuje 24 samohodne haubice u kombinaciji s određenim vozilima za isporuku streljiva od južnokorejskog proizvođača Hanwha Land Systems. Ugovor od 215 milijuna USD za 155mm K9 Thunder potpisan je ranije ovog tjedna, a uključuje opcije za još dvadesetak sustava, priopćila je Norveška agencija za obrambene materijale ili Forsvarsmateriell.

“Za nas je bilo ključno pronaći topnički sustav s najvećim stupnjem sposobnosti i najmanjim mogućim rizikom za korištenje, rekao je brigadni general Morten Eggen. “Hanwha Land Systems je dobavljač s najvećim stupnjem udovoljavanja zahtjevima Norveške vojske. “Topnički sustav će značajno pridonijeti operativnoj sposobnosti oružanih snaga.”

Hanwha i Norveška potpisali su ugovor o logističkoj podršci tijekom cjeloživotnog vijeka trajanja kao i osnivanje Centra izvrsnosti u norveškoj Tehničkoj radionici Bjerkvik. Predserijska isporuka topničkog sustava bit će učinjena 2019. godine kako bi se provela ispitivanja, a glavne isporuke počinju 2020. godine.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)