Konačno smo saznali razloge američkog NE hrvatskom odabiru izraelskog F-16 Barak. Naravno, to nema veze s Bugarskom i Rumunjskom kako navode “visoki izraelski izvori”, već hrvatskim ignoriranjem dokumenta u kojem su pobrojane potrebne radnje koje RH mora obaviti prije odluke o odabiru, a koje donosi Obris.org.

Sada je posve jasno kako RH nije nikakva kolateralna žrtva sukoba između Izraela i SAD-a već žrtva vlastite nekompetentnosti, nestručnosti, neprofesionalnosti. Odbijanje i ignoriranje dobronamjernih savjeta i preporuka SAD-a rezultiralo je današnjom situacijom.

“Naime, s više strana nam je potvrđeno postojanje papira ili “non papera”, s datumom na 17.siječnja 2018. godine i adresiranog na Ured Predsjednice RH, Vladu RH i ministarstvo obrane RH. Riječ je, ponovimo, o namjerno neslužbenom dokumentu, zabilješci pomoću koje “Vlada SAD želi da Hrvatska ima potpunu sliku o svim elementima programa F-16, kako bi mogla doći do utemeljene odluke/izbora”, baš u vrijeme kada se i u hrvatskoj javnosti govorilo o provođenju dodatnih izvida ovog velikog obrambenog posla. Taj tzv. non paper, prema našim izvorima, na dvije stranice kroz 5 odvojenih dijelova ukratko je upozorio na:

1) preporučenu satnicu i korake za dobivanje kvalitetnog uvida u tehničko stanje konkretno ponuđenih izraelskih i grčkih rabljenih aviona F-16

2) na pitanja koja bi Hrvatska trebala postaviti Izraelu ui rčkoj, a tiču se strukture samih ponuđenih aviona, njihove avionike kao i stanja motora, zemaljske opreme, te rezervnih dijelova i obuke

3) mogući “timeline” cijelog hrvatskog posla dobave izraelskih ili grčkih rabljenih F-16

4) preporučenu satnicu i korake potrebne za kvalitetan uvid u ponudu novih aviona F-16V Blok 70/72

5) mogući timeline cijelog posla pribavljanja novih američkih F-16V za RH.

Zanimljivo je pritom da su SAD smatrale kako bi se detaljan uvid u tehničko stanje konkretno ponuđenih rabljenih letjelica trebao steći PRIJE bego RH donese konačnu odluku o izboru nekog od ponuđača. Jednako tako SAD su smatrale i da bi se za rabljene F-16 ishođenje potrebnih TPT dozvola ( posebno za same avione, a posebno za podsisteme) te izbor izvođača svih potrebnih radova – što je sve potrebno za točno utvrđivanje ukupne cijene konkretno potrebnih zahvata na avionima – trebalo obaviti prije hrvatskog donošenja konačne odluke o izboru jednog od ponuđača borbenih aviona F-16.

Prema američkoj procjeni, u slučaju da se držala ovih preporuka, odluka se ne bi mogla donijeti prije ljeta 2018.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)