U Središtu za obuku HRZ-a i PZO-a „Rudolf Perešin“ u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku nastavljeno je obučavanje djelatnika radarske specijalnosti te je u razdoblju od 4. do 29. rujna 2017. za četvoricu djelatnika bojne ZMIN i jednog djelatnika SzO HRZ i PZO proveden tečaj „Napredno održavanje 3D radarskog sustava FPS-117“.

Cilj tečaja je osposobiti polaznike za potporno održavanje 3D radarskog sustava FPS-117 kroz provedbu preventivnih tromjesečnih, polugodišnjih i godišnjih tehničkih pregleda kao i najsloženijeg korektivnog održavanja. Tečaj je proveden u dva dijela i to kroz teorijsku i praktičnu nastavu.

U sklopu teorijskog dijela tečaja polaznici su obnovili znanja iz područja radarske tehnike i radarskih sklopova kao i vrstama i načinima obrade radarskih signala, a u cilju usvajanje znanja o teoriji rada radarskog sustava FPS-117.

Praktični dio tečaja je proveden na radarskoj postaji gdje su polaznici stjecali praktična znanja i razvijali potrebne vještine u provedbi tromjesečnih, polugodišnjih i godišnjih preventivnih tehničkih pregleda, kao i dijagnostiku i otklanjanje složenih kvarova.
Ovo je inače šesta skupina dočasnika i časnika koji su osposobljeni u sklopu specijalnosti tehničke službe – radarski sustavi provoditi najsloženije održavanje 3D radarskog sustava FPS-117.

Foto: L. Parlov, Tekst: I. Janković

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)