U požeškom S redištu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu od 9. do 13. travnja 2018. provedena je obuka za vozača lakog višenamjenskog vozila LVV IVECO M65E19WM.

Cilj i zadaća obuke je da se polaznici osposobe za sigurno upravljanje lakim višenamjenskim vozilom u različitim cestovnim i terenskim uvjetima uz uporabu svih uređaja koji omogućavaju bolju prohodnost u svim vremenskim i zemljišnim uvjetima te da se upoznaju sa sigurnosnim mjerama kod uporabe vozila.

Polaznici su osposobljeni za dnevne i noćne, gradske i terenske uvjete vožnje na logističkom vježbalištu „Glavica“ koja nudi potpuni doživljaj većine kritičknih momenata na koje vozač može naići prilikom uporabe vozila. Obuku je u potpunosti svladalo šest polaznika te su stekli uvjete za dobivanje licence izjavio je voditelj obuke satnik Marijan Šarić.

Na kraju obuke zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević uručio je šestorici polaznika potvrde o završenoj obuci za vozača višenamjenskog vozila (LVV) IVECO.

Foto: OS RH/ Mario Samaržija

Tekst: OS RH/Antun Mandić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)