Na automatiziranom strelištu (AS) „Vrapčanski potok“ Zapovjedništva za potporu, od 07. do 30. rujna 2017. godine provedena je potpora Oružanim snagama Ujedinjenih Arapskih Emirata za potrebe pripreme nacionalne izborne vrste u streljaštvu. OS Ujedinjenih Arapskih Emirata provele su pripreme za sudjelovanje na regionalnom natjecanju u Švicarskoj u dvije discipline, puška velikog kalibra na 300 m i pištolj na 25 m. Pripreme su provođene prema programu Međunarodne streljačke organizacije (ISSF) i Međunarodne sportske vojne organizacije (CISM).

Na zajedničkim pripremama sa pripadnicima OS Ujedinjenih Arapskih Emirata sudjelovali su i pripadnici Zapovjedništva za potporu, međusobno razmjenjujući znanja i iskustva u taktičko-tehničkim zahtjevima streljačkog sporta. Ova aktivnost nastavak je vrlo dobre suradnje s OS Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je na ovome polju započela već 2005. i 2006. godine, da bih bila nastavljena 2015. godine te se od tada provodi u kontinuitetu jednom godišnje.

Odabir strelišta „Vrapčanski potok“ za pripremu pred natjecanje nije iznenađujući, znajući da je upravo AS „Vrapčanski potok“ rangirano među 10 najboljih u svijetu. Strelište je opremljeno sa metama na 25m, 50m, 100 m, 200m i 300m za pištolj i pušku, a za gađanje malokalibarskim i oružjem velikog kalibra, te za zračno oružje na 10 m.
U više navrata na njemu su organizirana svjetska i europska natjecanja u svim vrstama streljačkog naoružanja.

Tekst: natporučnica Ines Benković
Foto: skupnik Josip Cebić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)