OS Ujedinjenih Arapskih Emirata na automatiziranom strelištu „Vrapčanski potok“

Na automatiziranom strelištu (AS) „Vrapčanski potok“ Zapovjedništva za potporu, od 07. do 30. rujna 2017. godine provedena je potpora Oružanim snagama Ujedinjenih Arapskih Emirata za potrebe pripreme nacionalne izborne vrste u streljaštvu. OS Ujedinjenih Arapskih Emirata provele su pripreme za sudjelovanje na regionalnom natjecanju u Švicarskoj u dvije discipline, puška velikog kalibra na 300 m i pištolj na 25 m. Pripreme su provođene prema programu Međunarodne streljačke organizacije (ISSF) i Međunarodne sportske vojne organizacije (CISM).

Na zajedničkim pripremama sa pripadnicima OS Ujedinjenih Arapskih Emirata sudjelovali su i pripadnici Zapovjedništva za potporu, međusobno razmjenjujući znanja i iskustva u taktičko-tehničkim zahtjevima streljačkog sporta. Ova aktivnost nastavak je vrlo dobre suradnje s OS Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je na ovome polju započela već 2005. i 2006. godine, da bih bila nastavljena 2015. godine te se od tada provodi u kontinuitetu jednom godišnje.

Odabir strelišta „Vrapčanski potok“ za pripremu pred natjecanje nije iznenađujući, znajući da je upravo AS „Vrapčanski potok“ rangirano među 10 najboljih u svijetu. Strelište je opremljeno sa metama na 25m, 50m, 100 m, 200m i 300m za pištolj i pušku, a za gađanje malokalibarskim i oružjem velikog kalibra, te za zračno oružje na 10 m.
U više navrata na njemu su organizirana svjetska i europska natjecanja u svim vrstama streljačkog naoružanja.

Tekst: natporučnica Ines Benković
Foto: skupnik Josip Cebić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)