Rheinmetall iz Njemačke i britanski BAE Systems pokrenuli su joint venture za izgradnju borbenih vozila. Tvrtke su objavile priopćenje u kojem se najavljuje osnivanje Rheinmetall BAE Systems Land, sa sjedištem u Telfordu, Engleska. Očekuje se da će novi joint venture odigrati važnu ulogu u razvoju i izgradnji vozila Boxer 8×8 za program vozila mehaniziranog pješaštva Ujedinjenog Kraljevstva, kao i ostatka voznog parka britanske vojske.

BAE je pristao prodati 55-postotni udio u poslovanju Global Combat Systems, proizvođaču oklopnih vozila i topništva, njemačkom Rheinmetallu za 36,1 milijun USD. Uprava za tržišno natjecanje u Velikoj Britaniji priopćila je u travnju kako će razmotriti sporazum i odluku donijeti u svibnju.

“Ova objava je jasan glas povjerenja u obrambenu industriju Velike Britanije kao svjetskog lidera u dizajniranju, opskrbi i podršci vojnim vozilima”, izjavila je Penny Mordaunt, britanska ministrica obrane. “Ovaj joint venture jasno pokazuje kako obrambena ulaganja znače prosperitet. Koristi od ovog sporazuma osjetit će se u West Midlandsu i širom lanca opskrbe u Ujedinjenom Kraljevstvu, otvaranjem radnih mjesta, jačanjem izvoza i jamčenjem naše tehničke osnove u budućnosti.”

Nova će tvrtka iskoristiti Rheinmetallovu tehnologiju vojnih vozila i stvoriti stotine radnih i administrativnih poslova u području Engleske u West Midlandsu, priopćio je Rheinmetall.

Rheinmetallov izvršni direktor Peter Hardisty imenovan je za direktora nove tvrtke. “Naši zaposlenici u Telfordu, Bristolu i Washingtonu [UK] imaju vještine i veliko iskustvo u inženjeringu borbenih vozila. S novim narudžbama moći ćemo održati te sposobnosti i proširiti se u nadolazećim godinama, tražeći nove mogućnosti u Velikoj Britaniji i inozemstvu. “

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)