Središte za obuku HRZ i PZO „Rudolf Perešin“ organiziralo je i provelo od 8. do 26. svibnja „Tečaj osnovnog održavanja 3D radarskog sustava FPS-117“ na kojem je bilo pet pripadnika bojne ZMIN. Osnovno održavanje 3D radarskog sustava podrazumijeva radnje preventivnog održavanja radarskog sustava kroz dnevne, tjedne i mjesečne preglede te dijagnostiku i korektivno održavanje kroz otklanjanje jednostavnih kvarova.

U sklopu tečaja polaznici su, između ostalog, usvajali znanja o 3D radarskom sustavu FPS-117, njegovim glavnim podsustavima, njihovom razmještaju i namjeni , vrstama i razinama održavanje te razvijali i usavršavali sposobnosti korisničkog održavanja radarskog sustava. Nakon teorije i uvježbavanja na simulatoru u SzO, praktični dio tečaja proveden je na radarskoj postaji.

Po završetku tečaja polaznici su dobili uvjerenje o osposobljenosti za osnovno održavanje 3D radarskog sustava FPS-117. Inače, ovaj tečaj namijenjen je za osposobljavanje dočasnika i časnika bojne ZMIN i osigurava kvalitetno korisničko održavanje radarskog sustava te visoku operativnu sposobnost sustava ZMIN.

Tekst i foto: OSRH/Leida Parlov

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)