U tijeku su ispitivanja za odabir nove jurišne puške Pakistanske Kopnene vojske kojom bi iz uporabe trebala izaći puška G3 i kineski Type-56 inače klon AK-47, a također, očekuje se i modernizacija tvornice u državnom vlasništvu POF kojom bi se trebao povećati izvozni uspjeh onoga što je temeljni izvoz vojne industrije za Pakistan.

Vijest je objavljena tijekom posjete POF-u Wah od strane zapovjednika Kopnene vojske generala Raheel Sharifa, koji je prema priopćenju po drugi put “došao vidjeti napredak planirane modernizacije i poboljšanja kapaciteta POF-a “.

Tijekom posjeta, Sharif je otvorio novi proizvodni pogon streljiva, što je dio plana za proširenje. Šef POF-a general Omar Mahmood Hayat je informirao Sharifa o napretku, a ovaj je zahvalio tvornici na potpori u isporuci oružja i streljiva za protuterorističke operacije.

Sharif je “istaknuo potrebu daljnje tehnološke nadgradnje za optimizaciju proizvoda” kako bi se osiguralo neovisnost u potrebama za oružjem i streljivom za civilne i vojne sigurnosne službe. On se zauzeo za ulaganje većih napora kako bi se osigurala nova tržišta za proizvode POF-a.

Međutim, prisutnost niza inozemnih pušaka u POF-u koje su viđene tijekom Sharifova posjeta, skrenuli su pozornost novinara na malo poznat podatak da je u tijeku natječaj za novu jurišnu pušku Kopnene vojske. Iz dostupnih fotografija na natječaju sudjeluju: Beretta ARX-200, CZ-806 Bren 2, FN SCAR, Kalašnjikov AK-103 i Zastava M21.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)