Patria je potpisala sporazum s estonskim Mootor Grupp kako bi stekla 60% njihovog udjela u tvrtki Milrem LCM OÜ koja je najveći estonski dobavljač usluga održavanja vojne opreme i naoružanja. Preostalih 40% pripada estonskoj tvrtki Sinrob OÜ, u vlasništvu sadašnjeg izvršnog direktora Milrema Kuldar Väärsija.

Stjecanje udjela u Milremu dio je provedbe nove Patrijine strategije u kojoj su jedno od glavnih rastućih područja partnerstva s obrambenim snagama u službi potpore životnom ciklusu, osobito u sjevernoj Europi. Patria ima za cilj razvijati Milremovu kompetentnost i sposobnosti, te će tvrtka nastaviti i dalje pod estonskim vodstvom.

“Radujemo se nastavku bliske suradnje s Estonskim obrambenim snagama i rastu partnerstva na novim područjima s kojima imamo velika iskustva iz Finske i drugih zemalja. Milrem LCM je također dobra osnova za rast u ostalim baltičkim zemljama “, rekao je Lassi Matikainen, predsjednik International Support Partnerships of Patria.

“Milrem razvija svoje usluge kako bi bio pouzdan partner Estonskih obrambenih snaga. Patrijina iznimna iskustva i know-how pomoći će nam da dalje rastemo i proširimo pokrivenost naših usluga “, dodaje Kuldar Väärsi, predsjednik Uprave i suvlasnik Milrema. “Naš je cilj pružiti sveobuhvatnu i profesionalnu podršku životnom ciklusu za cijelu paletu obrambene opreme.”

Finska i Estonija imaju dugu tradiciju suradnje. U okviru ove suradnje, Finska je također prodala oko 60 vozila Patria XA sa svojih viškova Estonskim obrambenim snagama. Patria i Milrem imaju važnu ulogu u pružanju podrške XA floti.