Ukupni rezultat Grupe Patria za prva tri tromjesečja ove godine manji je nego prošle godine. Neto prodaja iznosila je 309,3 milijuna eura, u usporedbi s 349,1 milijuna eura prethodne godine (-11,4%). Operativna dobit smanjena je na 22,8 milijuna eura s 53,9 milijuna eura u 2016. godini. Vrijednost knjige narudžbi pala je na 769,6 milijuna eura, od 918 milijuna eura prethodne godine.

Velik dio novih narudžbi primljenih tijekom ovog razdoblja povezan je s poslovanjem zrakoplovstva i njegovim održavanjem i uslugama potpore životnom ciklusu za sektor vojnog zrakoplovstva. Smanjenje dobiti iz poslovanja uglavnom je rezultat uobičajenih fluktuacija poslovnih projekata i usporenog procesa donošenja odluka klijenata u međunarodnim projektima povezanim s poslovnim jedinicama u zemlji.

Patria je u kolovozu potpisala ugovor za niz CANDL (Compact Airborne Networking Data Link) terminala, HPA pojačala visoke snage i srodne usluge. Patria će isporučiti terminale CANDL za Airbus Defense & Space u Njemačkoj.

Patrijin pregovori u vezi s zaposlenicima u Finskoj započeli su u kolovozu zbog proizvodnih i financijskih razloga i zbog promjena u operativnom i upravljačkom modelu. Pregovori su rezultirali smanjenjem 101 radnih mjesta. Reorganizacija podupire Patrijinu strategiju usredotočujući se na ulogu matičnog poduzeća na strateško upravljanje, smanjenju ponude usluga podrške na razini grupe i povećanju produktivnosti u odabranim poslovnim jedinicama. Cilj je tvrtke usmjeren na pružanje dostupnosti opreme i usluga klijentima i kontinuiranim razvojem performansi na troškovno učinkovitiji način. U rujnu je Patria započela pregovore o suradnji sa zaposlenicima u Švedskoj zbog financijskih razloga i zbog promjena u organizaciji tvrtke. Pregovori obuhvaćaju sve funkcije i skupine osoblja, a najviše može dovesti do smanjenja 20 radnih mjesta.

U rujnu Patria je osvojila natječaj i potpisala ugovor s norveškom Organizacijom za obrambenu logistiku za održavanje helikoptera Bell 412. Ugovor je potpisan za četiri godine i uključuje opciju dodatnih tri godine. Procijenjena vrijednost ugovora je preko sedam milijuna eura.

U rujnu je Patria sudjelovala na sajmu DSEI u Londonu i predstavila Patria AMVXP oklopno vozilo s integriranom Kongsberg PROTECTOR Dual RWS. Patria je također istaknula svoj know-how u simulacijskoj tehnologiji demonstrirajući Patria AMV Task Trainer umrežen s Patria Nemo Training Simulator.

Patria i finske obrambene snage potpisale su Ugovor o pismu namjere u vezi s Squadron 2000 Mid-Life Upgrade, MLU. Vrijednost ovog ugovora je oko milijun eura. Patria je 2. listopada stekla 60 posto dionica najveće estonske tvrtke za popravke i održavanje vojne opreme Milrem LCM OÜ iz Mootor Grupp AS-a.