ZAGREB/MOSKVA, 2. prosinca 2015. (Hina) – Širenje vojne infrastrukture NATO-a na istok ne može ostati bez odgovora Rusije, izjavio je u srijedu glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov komentirajući pozivnicu Crnoj Gori za članstvo u NATO-u, prenose ruski mediji.

 “Moskva je uvijek isticala… da nastavak širenja NATO-a, vojne infrastrukture NATO-a na istok, ne može proći bez odgovora ruske strane”, rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje koje je stajalište Moskve o pozivnici Crnoj Gori za članstvo u NATO-u i namjerava li poduzeti neke mjere kao odgovor na to.  Istaknuo je da je prerano govoriti o konkretnim mjerama. Peskov je rekao da predsjednik Vladimir Putin zasad ne planira dati izjavu o toj temi.
 “Zasad se ništa konkretno ne očekuje, sada su drugi prioriteti”, kazao je.
 Ranije je Viktor Ozerov, predsjednik odbora  za obranu i sigurnost Vijeća Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, izjavio da će Rusija zaustaviti zajedničke projekte s Crnom Gorom, među kojima i one u području vojne suradnje, ako ta zemlja uđe u NATO.   Prvi zamjenik čelnika odbora za obranu ruske Dume i član ruskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Sergej Žigarjov rekao je da NATO pokreće želja da “proguta” Europu.
KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)