PODGORICA, 10. lipnja 2016. (Hina) – Dvojica pilota teško su ozlijeđena u petak u padu helikoptera crnogorske vojske kod Podgorice. Helikopter je uništen, ali se nasreću nije zapalio.

Zamjenik zapovjednika Zrakoplovstva Vojske Crne Gore pukovnik Naim Arifović (pilot) nalazi se u komi i na respiratoru. Helikopter je pao tijekom redovne obuke.

Ministarstvo obrane je navelo da u suradnji s nadležnim organima nastoji otkriti uzrok pada i da je formiralo Povjerenstvo za utvrđivanje uzroka nesreće.

Piloti, pukovnik Namik Arifović, i referent za letačke poslove, potpukovnik Miroljub Antanasijević, teže su povrijeđeni i prebačeni u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, navodi se u priopćenju.

– Zamjenik zapovjednika Zrakoplovstva Vojske Crne Gore pukovnik Naim Arifović (pilot) nalazi se u komi i na respiratoru nakon današnje helikopterske nesreće – izjavio je načelnik Intenzivne njege Kliničkog centra u Podgorici doktor Zoran Jovančević. – Ima povrede mozga koje se ne mogu operirati – rekao je Jovančević.

Drugi pilot potpukovnik Miroljub Antanasijević je na Odjeljenju intenzivne njege, ali je lakše povrijeđen.

– Ima prelome prsne kosti, ali je on stabilno i pri svijesti – rekao je Jovančević.

Ministarstvo je navelo da je oko 13 sati kod Komanskog mosta pao helikopter Vojske sa oznakom “Gazella HN – 45M”.