Najnovija podmornica klase Dolphin proizvedena u Njemačkoj imena INS Rahav je na putu za izraelsku luku Haifa gdje će biti isporučena izraelskoj mornarici.

INS Rahav, hebrejsko ime za grčkog boga mora Posejdona, jedno je od najskupljih sredstava u sastavu izraelskih oružanih snaga. Dolazak podmornice u Haifu dolazi otprilike desetljeće nakon što je izraelska vlada naručila podmornice od njemačkog proizvođača Howaldtswerke-Deutsche Werft.

Tvrtka je predstavila podmornicu u travnju 2013. godine, ali je bilo potrebno ipak više posla kako bi se osiguralo da podmornica bude u potpunosti operativna. Rahav je peta podmornice iz klase Dolphin koja će biti isporučena izraelskoj mornarici, navodi Times of Israel.

Rahav je druga podmornica nove generacije, sa air independent propulzijom, izgrađena nakon podmornice INS Tanin, koja je ušla u službu 2014. Izgradnja podmornice INS Rahav se procjenjuje na oko 2 milijarde USD.

Rahav će stići u Haifu sredinom siječnja. Nakon svog dolaska, podmornica će proći kroz niz instalacija programskih sustava prije ulaska u službu 2016.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)