Polaznici specijalističke vojne obuke (SVO) roda oklopništva u Pješačkoj pukovniji ZOD-a, uspješno su, u vremenu od 27. do 30. studenog 2018., uz pridržavanje svih mjera sigurnosti, proveli školska gađanja iz tenkova i borbenih oklopnih vozila na vojnom poligonu „Gašinci“.

U protekla dva i pol mjeseca, mladi hrvatski vojnici trećeg ovogodišnjeg naraštaja SVO, obuku na tenkovima i borbenim oklopnim vozilima provodili su od prvog dana u terenskim uvjetima. Školska gađanja za njih su generalna proba za vatreno krštenje na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju, gdje će tijekom taborovanja 5. prosinca prvi put provoditi bojevo gađanje.

S obzirom da se trenutno u Pješačkoj pukovniji provodi istodobno obuka polaznika Specijalističke vojne obuke roda pješaštva i oklopništva, njihovi kolege roda pješaštva taboruju na vojnom poligonu „Gašinci“

Cjelokupna obuka „oklopnjaka“ provodila se pod budnim okom zapovjednika 3. obučne satnije Obučne bojne, satnika Zdenka Valjetića i instruktora iz Pješačke pukovnije, Gombr i Gmbr.

Po završetku specijalističke vojne obuke svi polaznici obuke bit će raspoređeni u postrojbe Hrvatske kopnene vojske.

Tekst i foto: ČOJ ZOD “F.K.F.”

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)