Poljska vlada planira surađivati ​​sa Češkom na projektu razvoja oklopnih transportera (APC) za Poljske oružane snage. Program će biti jedan od prioritetnih vojnih nabava koje će biti pokrenuta od strane Varšave u idućim mjesecima, rekao je zamjenik ministra obrane Bartosz Kownacki.

Ostale planirane akvizicije za OS Poljske su bespilotni sustavi i podmornice sa krstarećim raketama, rekao je Kownacki za provladin dnevni list Gazeta Polska Codziennie.

Prema riječima zamjenika ministra obrane, nabave će značajno osnažiti sposobnost odvraćanja te će omogućiti prijenos novih tehnologija u nacionalnu industriju.
Kownacki je izjavio kako njegova vlada trenutno vodi razgovore o projektu oklopnog transportera sa češkom Vladom. Prema planu, Poljska će preuzeti vodeću ulogu na projektu uz potporu iz Češke.

Broj vozila koji će se nabavljati u sklopu programa, nije poznat. Poljsko Ministarstvo obrane trenutno provodi reviziju vojnih nabava prethodne vlade. Između ostalog, Vlada, formirana u studenom 2015. razmatra smanjenje broja naručenih helikoptera Caracal EC-725 od Airbus Helicopters.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)