Konzorcij PGZ i ZM Bumar-Łabędy trebali bi obnoviti i dograditi tenkove poljske vojske T-72 prema ugovoru s poljskim Ministarstvom obrane objavljenim 22. srpnja.

Ugovorom od 450 milijuna dolara tenkovi će biti modificirani s novim ciljničkim instrumentima i ciljnicima, te s ugradnjom digitalnih vanjskih i unutarnjih komunikacijskih sustava. Radovi će započeti krajem 2019. godine i trajati do 2025. godine.

U radove će biti uključene i druge tvrtke iz PGZ Grupe, a ZM Bumar-babędy djeluje kao tehnički integrator.

Sebastian Chwałek, potpredsjednik uprave PGZ SA, rekao je: „Provedba ovog zadatka snagama dviju vodećih tvrtki na području oklopa omogućit će nam da započnemo i završimo pojedine faze postrojenja brže i da bolje iskoristimo proizvodne kapacitete oba pogona.

„Izgradnja kompetencija na području radova na tenkovima T-72 u oba pogona omogućava nam i jačanje naše ponude modernizacijskih paketa za potencijalne strane partnere.“

U kasnijoj izjavi PGZ SA, tvrtka je navela da je odustajanje od projekta PT-91 dovela do gubitka sposobnosti u oklopnom dijelu poljske obrambene industrije. Međutim, tvrtka smatra da kontinuiranu upotrebu tenkova T-72 u oružanim snagama treba promatrati kao premošćivanje.

„Rekonstrukcija proizvodnih kapaciteta i kapaciteta u postrojenju u Gliwicama sljedeći je korak uspostavljanja industrijske baze za provedbu radova povezanih s novim tenkom za poljske oružane snage. U tu svrhu treba poslužiti program modernizacije tenkova Leopard 2A4 do standarda 2PL ili stvaranje servisno-logističkog centra u Poznanju. “

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)