Poljska je zainteresirana da se udruži sa Njemačkom i Francuskom u programu proizvodnje novog tenka, industrijskoj poveznici koja bi mogla potaknuti lokalne obrambene sektore sva tri naroda. Poljski ministar obrane Antoni Macierewicz rekao je u intervjuu za Defense News kako je njegova zemlja je usmjerena na razvoj bližih industrijskih odnosa s europskim zemljama, kao načinu za rast svoje domaće obrambene industrije. “Također smo govorili o proizvodnji novog tenka u suradnji s Njemačkom i sa Francuskom kao još jednim primjerom takve suradnje”, rekao je Macierewicz.

Macierewicz nije išao u detalje programa, ali iz opisa se da naslutit kako se to odnosi na francusko-njemački tenk i topničke projekte planirane od strane Nextera, tvrtke u francuskom državnom vlasništvu te njegovog njemačkog industrijskog partnera Krauss-Maffei Wegmann. Nexter je ranije izrazio želju pozvati europske saveznike da se pridruže projektima.

Razvoj će vjerojatno početi između 2025-2030. Velika Britanija, Italija i Španjolska su među tim potencijalnim partnerima.