Američka Kopnena vojska se priprema za slanje oklopne brigade u u Europu na bazi rotacije s početkom veljače iduće godine, a odluka o tome kako će postrojbe unutar brigade biti pozicionirane, biti će donesena ovog ljeta, rekao je zapovjednik američkih snaga u Europi general Ben Hodges.

“Mislim da će odluka biti donesena u lipnju”, rekao je Hodges skupini novinara nakon što je Poljska vojska započela svoju najveću nacionalnu vojnu vježbu pod nazivom Anakonda. Hodges je rekao kako se planira dolazak prve brigada u veljači i to na bazi 9-mjesečne rotacije. Svaka brigada će donijeti svoju vlastitu opremu”, što je značajna investicija, ako hoćete, ali to također znači da će dobiti priliku u praksi pokrenuti cijelu brigadu sa neke lokacije u SAD-u, preko europskih luka, na zadani razmještaj na najvišoj razini spremnosti”, rekao je on.

Dok Hodges nije imao odgovore kako će brigada biti razmještena, rekao je da očekuje postrojbe razine bojne da budu razmještene u Poljskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj, a također htio bi vidjeti bojnu za obuku u Njemačkoj.