S početkom veljače 2017. u Operativnom stožeru pomorske operacije potpore miru “EU NAVFOR SOMALIA -ATALANTA” u Nortwoodu (UK) odvija se još jedna redovita rotacija na dužnosti časnika za planiranje. Navedenu dužnost od poručnika bojnog broda Hrvoja Jurina preuzet će poručnik bojnog broda Ivan Mazalin. Rotacija na dužnosti u Zapovjedništvu operacije u Northwoodu odvija se dva puta godišnje, dok se ukrcaj na brodove u operaciji usklađuje bilateralnim dogovorima.

Pbb Mazalina pred odlazak u operaciju, 24. siječnja 2017. primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Predrag Stipanović. Zaželjevši pbb Mazalinu puno uspjeha na dužnosti u Nortwoodu te siguran povratak u domovinu, ka Stipanović je istaknuo veliki značaj sudjelovanja pripadnika HRM-a u operacijama potpore miru, u smislu osobitog doprinosa izgradnji i održanju mira i stabilnosti diljem svijeta. Isto tako, iskustvo koje se pri tome stječe, osobito je korisno, kako za pojedinca, tako i za zajednicu uopće. Stoga, uložite svo svoje znanje i sve napore prije s vega u izvršenje zadaća, no svakako i u učenje i usavršavanje vaših sposobnosti, rekao je ka Stipanović.

Poručnik bojnog broda Ivan Mazalin rođen je 22. siječnja 1977. u Splitu, gdje diplomira na Pomorskom fakultetu (smjer nautika) sa zvanjem magistra inženjera pomorskog prometa. U Oružane snage RH pristupa 2006. godine nakon čega obnaša različite dužnosti: pomorskog časnika na ophodnom brodu OB-62, zamjenika zapovjednika 1. Postaje obalnog motrenja na Lastovu, časnika za brodsku elektroniku u Odsjeku za logistiku Pomorske baze Split te časnika za brodostrojarstvo u Odjelu za logistiku Zapovjedništva HRM-a odakle se i upućuje na navedenu dužnost. Oženjen je i otac jednoga djeteta.
Tekst i fotografije: HRM / M. Siriščević

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)