Zapovjednik HRZ i PZO brigadni general Miroslav Kovač potpisao je “dekret” kojim se kreće u postupak povratka borbenih aviona MiG-21 ev.broja 132 i 133 u borbenu eskadrilu. Naravno, niti to ne može bez problema, pa je dodatno prije 50 satnog pregleda, naložio opet vađenje motora, papirnatu provjeru motora  (premda je sve to provjereno znatno ranije od strane stručnih službi HRZ i PZO i odgovornih osoba).

Najveći krimen Migova 21 ev.broja 132 i 133 jest činjenica da je Kovač nešto čuo o motorima, pa je onda načelnik GS OSRH general Šundov čuo od njega, pa su zabranili i ostalo već znate. Tehnika unutar HRZ i PZO je rekla svoje, a to je da nema niti primisli ili sumnji da nešto nije u redu sa njima. DORH nije ništa zabranio, nadležno tijelo Samostalni odjel za vojni zračni promet također nije ništa zabranilo, Odjel tehnike i logistike u Zapovjedništvu HRZ i PZO nije dao zabranu. Dakle, svi sa ovlastima niti jednog trenutka nisu zabranili ili stopirali uporabu borbenih aviona MiG-21 remontiranih u Ukrajini, ali zato su Kovač i Šundov nešto čuli i prizemljili avione. Da li se isti generali pitaju zašto nije obavljena noćna obuka sa pilotima borbene eskadrile u 2016.

Iz jednostavnog razloga, piloti zbog prizemljenja aviona nisu imali dovoljno sati naleta tijekom dnevnih uvjeta da bi mogli krenuti na noćnu obuku. Tko je za to odgovoran, možete zaključiti sami.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)