Na poziv zapovjednika Omanskog kraljevskog zrakoplovstva generala Matar Bin Ali Bin Matar Al-Obaidanija, izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) od utorka, 24. siječnja do četvrtka, 26. siječnja 2017. godine boravilo je u službenom posjetu kraljevskim zračnim snagama u Sultanatu Omanu.

U izaslanstvu HRZ-a i PZO-a bili su vođa akrobatske grupe “Krila Oluje” i zamjenik zapovjednika Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a pukovnik Damir Barišić i bojnik Ivan Krizman, voditelj obuke 3. naraštaja omanskih pilota koji su školovanje završili krajem prošle godine u bazi Zemunik.

Tijekom posjeta hrvatski piloti bili su gosti u Muscatu na svečanoj promociji pilota Omanskog kraljevskog zrakoplovstva RAFO (Royal Air Force of Oman), a hrvatske pilote primio je i zapovjednik Omanskog kraljevskog zrakoplovstva general Al-Obaidani, koji je zahvalio na suradnji i izvrsnosti koje HRZ i PZO već četvrtu godinu zaredom postiže u školovanju omanskih pilota u Zemuniku. Nova skupina omanskih pilota već se nalazi u Zemuniku, a krajem veljače ove godine započinje i njihova letačka obuka na avionima Pilatus PC-9M. Kroz tri naraštaja školovanje u Zemuniku do sada uspješno završilo 30 omanskih pilota.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)