Pilotska škola u Italiji utemeljena na platformi naprednog zrakoplova za obuku M-346 i naprednih simulatora, dostignut će svoj puni potencijal početkom sljedeće godine, prema riječima dužnosnika škole, koji se nadaju da će takvo postignuće ojačati poziciju M-346 na natječaju u u SAD-u za program T-X.

Sa još tri zrakoplova koja stižu u siječnju, talijanska vojna baza Lecce u južnoj Italiji, brojat će 18 zrakoplova M-346, čime je osigurala školovanje 40 polaznika za 4.fazu obuke prije nego što budu raspoređeni u borbene eskadrile. “Sa zrakoplovima i simulatorima, želimo biti na 100 posto”, rekao je zapovjednik baze pukovnik Luigi Casali. Budući da je M-346 debitirao u školi 2014. godine, do sada je osposobljeno 15 instruktora za obuku kadeta, kazao je Casali. Do sredine 2018. broj kvalificiranih instruktora porast će na 18, uključujući instruktore iz Italije, Nizozemske, Austrije, Francuske, Španjolske i SAD-a.

Trideset i dva kadeta pilota su uspješno do sada završila obuku na zrakoplovu, a 14 ih se trenutno obučava, uključujući tri iz Kuvajta, dodao je Casali. M-346 je prodan u Singapur, Poljsku i Izrael.

Baza Lecce također nudi fazu II i III obuke koje zajedno s IV fazom osposobljavanja traje dvije godine. Casali je rekao kako je cilj školovati 100 pilota godišnje kroz sve tri faze i iskoristiti 12.000 sati leta koje baza može ponuditi godišnje.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)