Pripadnici 23. hrvatskog kontingenta KFOR vratili su se u srijedu, 29. ožujka 2017. iz operacije potpore miru KFOR (Kosovo Force) iz Kosova u 91. zrakoplovnu bazu HRZ-a i PZO-a.

Pripadnike 23. HRVCON-a KFOR dočekali su načelnik stožera ujedno zamjenik zapovjednika 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a brigadir Nikola Mostarac te članovi njihovih obitelji.
Brigadir Mostarac čestitao je pripadnicima 23. HRVCON iz operacije KFOR na profesionalno izvršenoj zadaći i sudjelovanju u operaciji potpore miru te je najistaknutijim pripadnicima uručio pohvale i nagrade.

Oružane snage RH od 2009. godine uspješno sudjeluju u NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu, a pripadnici HRZ-a i PZO-a obavljaju letačke zadaće u samom području operacije u kojoj sudjeluje ukupno 30 zemalja.

Temeljna zadaća HRVCON-a je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba. Pripadnici HRVCON-a smješteni su u američkoj bazi Bondsteel, Uroševac/Ferizai, a nalaze se pod izravnim zapovijedanjem zapovjednika KFOR-a general-bojnika Giovannia Fungoa.

Foto: HRZ i PZO

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)