Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH i suradnicima obišao je u četvrtak, 24. studenoga 2016. godine, vojarnu “Croatia” u Zagrebu.

U obilasku vojarne bilo je i izaslanstvo Odbora za obranu Hrvatskog sabora koje je prethodno boravilo u radnom posjetu Ministarstvu obrane RH.

Visoko izaslanstvo u vojarni “Croatia” primio je general bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu.

Prilikom ovog posjeta članovi visokog izaslanstva imali su priliku osobno se uvjeriti u nužnost poboljšanja uvjeta života, rada i standarda vojnika, dočasnika i časnika OS RH, koji tamo svakodnevno rade i borave.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izjavio je kako je ovo bila prigoda da se iz prve ruke stekne uvid u kvalitetu života vojnika i probleme koji se odnose na smještaj i prehranu, te koji već na prvi pogled zahtijevaju određena ulaganja.

“Nadam se da ćemo u mandatu ove Vlade, na inicijativu ministra obrane i uz realne okvire koji će nam biti na raspolaganju u smislu proračunskih sredstava, postupno ulagati u infrastrukturu, kako bi uvjeti života i rada pripadnika OS RH bili kvalitetniji kako i priliči članici NATO saveza”, naglasio je premijer Plenković.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević zahvalio je svima na dolasku te istaknuo da je Hrvatska vojska pobjednička vojska i uvijek je spremna izvršiti sve zadaće koje se pred nju postavljaju. “Ulaganje u obranu je ulaganje i u sigurnost i u vlastiti prosperitet, a može pomoći i gospodarskom oporavku. Proračun je zadnjih sedam, osam godina bio u padu. Nadam se da će Vlada poduzeti sve da se negativni trendovi, koji su vezani za obrambeni proračun, zaustave i da korak po korak krenemo u pozitivnu priču”, rekao je ministar Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je kako je ljudski potencijal uvijek najvažniji i kako je potrebno kontinuirano ulagati kako bi Oružane snage mogle postizati i nove sposobnosti.

Prije ovog obilaska, u Ministarstvu obrane održan je i radni posjet članova Odbora za obranu Hrvatskog sabora. Tom prigodom ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH, general Šundov održali su prezentacije o ključnim aktivnostima i projektima, budućim zadaćama u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)