Svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti nazočili su i predstavnici oružanih snaga partnerskih zemalja koji se nalaze u kampu Marmal u Afganistanu. U ime zapovjednika Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i pomoć – Sjever (TAAC North – Train Advise and Assist Comand – North) svečanosti je nazočio načelnik stožera TAAC Northa-a brigadir Christian Friedl.

Zapovjednik 6. hrvatskog kontingenta brigadir Dražen Čovran zahvalio je svim pripadnicama i pripadnicima svog kontingenta na odlično i profesionalno odrađenoj zadaći te je svima zaželio skori i sretan povratak u Domovinu.

Brigadir Željko Ljubas, zapovjednik 7. hrvatskog kontingenta, obraćajući se nazočnima, naglasio je kako je 7. HRVCON u potpunosti spreman preuzeti sve dodijeljene zadaće i prihvatiti sve izazove koji će se pred njih staviti. Također je istaknuo da je faza primopredaje, a u kojoj su pripadnici kontingenta upoznati s trenutnom sigurnosnom situacijom, razmještajem, strukturom, lokacijama boravka te zadaćama koje će provoditi u potpunosti završena. Na kraju je svim pripadnicima 6. HRVCON-a, a posebno ističući i pripadnike oružanih snaga naših partnerskih zemalja (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije) zahvalio na uspješno obavljenoj zadaći te im je zaželio sretan povratak kućama.

U sklopu svečanosti pripadnicima 6. HRVCON-a dodijeljene su medalje NATO-a za sudjelovanje u misiji Resolute Support u Afganistanu.

Tekst i foto: 6. HRVCON

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)