Uz redovne zadaće koje pripadnici 5. hrvatskog kontingenta provode u misiji Odlučna potpora (eng. Resolute Supprot), dana 23. studenog 2016. u kampu Marmal, uz nazočnost mnogih uvaženih gostiju obilježili su nacionalnu srijedu – International Wednesday.

International Wednesday je dan u kojem jedna od nacija koje su smještene u kampu Maramal u MeS ima priliku predstaviti svoje nacionalne vrijednosti, ljepote i običaje. U kampu Marmal trenutno žive i rade pripadnici 21 nacije. Hrvatski kontigent je imao čast predstaviti im se u ambijentu primjerenom dobu godine – prekrivenom bijelim snježnim prekrivačem. Hrvatska toplina, tako dobro znana među pripadnicima koalicijskih snaga bila je, u kombinaciji s domaćim jelom i dobrom glazbom, garancija dobroj zabavi i ugodnom druženju.

Na početku svečanosti nazočnima se kratkim govorom obratio zapovjednik 5.HRVCON-a, brigadir Dražen Sebastijan. Zapovjednik je zahvalio svima na dolasku na „Hrvatsku srijedu“, kratko upoznao goste sa Hrvatskim učešćem kako u prethodnim tako i u misiji RS te ih pozvao da kroz kratku prezentaciju upoznaju vrijednosti i ljepote Hrvatske.

Edukativnu prezentaciju Hrvatske putem projekcije na velikom platnu vodio pripadnik 5.HRVCON natporučnik Branimir Bekavac koji je na kraju prezentacije ispraćen velikim pljeskom cijelog auditorija što dovoljno govori o Hrvatskom vojniku i Hrvatskoj naciji kako je vide ostali pripadnici koalicijskih snaga.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)