Sveukupan sastav HRVCON-a koji sudjeluje na MVV „Saber Guardian 17“ u Rumunjskoj stigao je u večernjim satima 4. srpnja 2017. na vojni poligon “Cincu”. Na jutarnjem uvodnom brifingu naši su pripadnici upoznati sa pravilima ponašanja, sigurnosnim pravilima i zadaćama vezanim uz provedbu vježbe.

Pripadnci mehanizirane satnije Gardijske mehanizirane brigade i tenkovskog voda Gardijske oklopno-mehanizirane brigade sudjelovat će u sastavu mehanizirane bojne OS SAD u združenoj vježbi s bojevim gađanjem pod nazivom „Getica Saber“, koja će se održati na poligonu „Cincu“ 15. Srpnja 2017. Pored američkih i hrvatskih vojnika, u vježbi će sudjelovati pripadnici oružanih snaga iz Armenije, Crne Gore, Portugala, Rumunjske i Ukrajine. Ova je vježba jedna iz klastera vježbi Međunarodne vojne vježbe „Saber Guardian 17“.

U prvoj fazi, naši će sudionici iskrcati opremu i razmjestiti je u područje vježbe, a potom slijedi faza uvježbavanja s partnerima, u kojoj se naše postrojbe integriraju u bojnu u čijem će sastavu provoditi vježbu s bojevim gađanjem.

Tekst: PAO HRVCON SG17
Foto: PAO HRVCON SG17

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)