Dana 9. ožujka 2018. godine u povodu Litavskog dana usvajanja odluke Sabora o neovisnosti od SSSR-a (11. ožujak 1990. godine) u vojarni u kojoj je razmještena Iron Wolf (Geležinis Vilkas) brigada u čijem se sastavu nalaze NATO snage u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP BG LTU – DEU), a samim tim i pripadnici 1. HRVCON-a, održan je dan otovrenih vrata brigade.

Priređen je taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme kojima raspolaže Litavska Iron Wolf brigada te oprema i tehnika kojom su opremljene snage eFP BG LTU – DEU. Pripadnici 1. HRVCON prezentirali su mogućnosti BOV PATRIA 8X8. Dani otvorenih vrata prošli su uz veliku posjećenost i zainteresiranost civilnog stanovništva.

U sklopu istog održana je i tradicionalna utrka oko grada Rukla na kojemu su uz pripadnike vojske Republike Litve sudjelovale i vojske svih sastavnica eFP BG LTU – DEU. Tako su rutu od 4 kilometra istrčali pripadnici jednog voda hrvatske vojske zajedno sa vodovima drugih nacija (Njemačke, Nizozemske, Norveške i Francuske). Svaki vod nosio je zastavu svoje zemlje a vod iz sastava Zapovjedne satnije nosio je zastavu NATO.

Tekst: ČOJ 1. HRVCON eFP BG LTU – DEU

Foto: eFP BG LTU – DEU

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)