Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ održana je, 22. prosinca 2017. svečana promocija završetka izobrazbe 17. naraštaja Napredne časničke izobrazbe.

Na svečanosti su nazočili izaslanik zapovjednika HVU-a brigadir Krešimir Trstenjak o. d. načelnika Centra vojnih škola „Petar Zrinski“, zapovjednik Časničke škole „Andrija Matijaš Pauk“ brigadir Mirko Stošić, načelnik Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ brigadir Dragan Basić, načelnici katedri i nastavnici koji su provodili izobrazbu.

Izobrazba je trajala pet mjeseci, a uspješno ju je završilo 107 polaznika od kojih je 14 žena i dva strana polaznika iz Makedonije i Kosova. Najboljim polaznikom naraštaja proglašena je natporučnica Sabina Sačer iz Zapovjedništva za potporu koja je dobila pohvalu zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Pohvalu načelnika Centra vojnih škola „Petar Zrinski“ kao drugi polaznik u naraštaju dobio je Marko Sokić iz Hrvatske kopnene vojske dok je treći u naraštaju bio poručnik fregate Stipe Mandić iz Hrvatske ratne mornarice koji je pohvaljen od zapovjednika Časničke škole „Andrija Matijaš Pauk“.

Tekst: OS RH/Zdravko Lovašen

Foto: OS RH/Dražen Volarić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)