U Središtu za međunarodne vojne operacije u vojarni “Vitez Damir Martić” Rakitje 23. listopada 2017. godine započela je provedba Orijentacijskog tečaja psiholoških operacija (PSYOPS). Tečaj je otvorio pukovnik Abdulah Selimović, zamjenik zapovjednika Središta za međunarodne vojne operacije.

Tečaj je razvijen 2016. godine u Središtu za međunarodne vojne operacije (SMVO) cijeneći potrebu da se pripadnici MO i OS RH bolje upoznaju sa sustavom planiranja i provedbe psiholoških operacija, kako bi se lakše i učinkovitije osposobili za rad u provedbi psiholoških operacija u zapovjednoj strukturi NATO-a i zapovjedništvima snaga NATO-a, te nacionalnim zapovjedništvima i snagama zemalja partnera NATO-a

Ovaj orijentacijski tečaj pružit će polaznicima osnovna znanja o načinu planiranja i provedbi psiholoških operacija sukladno NATO doktrini, a ujedno je i od značaja za lakše i aktivnije implementiranje zahtijevanih sposobnosti provedbe psiholoških operacija.

Na tečaju sudjeluje ukupno 11 polaznika iz MO i OS RH. Predavanja će održati djelatnici SMVO uz potporu djelatnika J3 pukovnika Gorana Tišlarića, djelatnika HRZ i PZO, bojnika Tomislava Paja, te djelatnice HVU-a satnice Ane Tadić.

Tekst: nnr Suzana Hačko

Foto: SMVO

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)