Od 24. do 27.09.2017.godine na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik – Slunj“ provedena je obuka obnove znanja u temeljnim vojnim vještinama za prve dočasnike grana i pristožernih postrojbi OS RH te prvih dočasnika iz sastava Savezničkog zapovjedništva za operacije i USEUCOM.
Nositelji ove obuke bili su sukladno zapovijedi NGS OS RH instruktori iz sastava HKoV koji su ispunili sve predviđene zadaće na kvalitetan i siguran način. Ovo je bila jedinstvena prilika da se prvi dočasnici okupe i provedu obuku obnove znanja iz temeljnih vojnih vještina kao što je rukovanje i gađanje iz osobnog naoružanja na (samokres HS-2000 i automatske puške AK-47 te VHS D2), orijentacija u prostoru te provedba taktičke situacije sa upotrebom simulacijskog sustava MILES.
Tijekom provedbe obuke, prvi dočasnici su imali priliku obići tvrtku HS Produkt u Karlovcu, zatim postrojbe smještene na vojnom poligonu Slunj (bitnicu PzH 2000) te sve pripadnike koji su bili u pripremi vojne vježbe „Udar 17“.
Bez obzira na vrlo loše vremenske uvjete i kišu tijekom provedbe ove aktivnosti, prvi dočasnici su bili izuzetno motivirani i zadovoljni što su na ovakav način imali priliku obnoviti svoja znanja i vještine ali i susresti se sa ostalim sastavnicama OS RH i pripadnicima drugih zemalja članica NATO.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)