U vojarni „Petar Zrinski“ u Zagrebu od 18. do 21. travnja 2017. godine Zapovjedništvo za potporu održalo je radionicu za “LOGFAS STAFF WS” za međunarodnu vojnu vježbu „LOGEX 17“. Vježba “LOGEX 17” održat će se u svibnju 2017. godine u Tirani u Republici Albaniji.

Časnik primarne odgovornosti za međunarodnu vojnu vježbu iz Zapovjedništva za potporu je pukovnik Zlatko Vuković, voditelj odsjeka za logistiku u Središtu za obuku i doktrinu logistike i njegova zadaća je koordinacija priprema s predstavnicima ostalih zemalja sudionica vježbe.
Instruktori i mentori radionice bili su voditelj tima, umirovljeni brigadir oružanih snaga SAD-a James Chip Bates te stručnjak za LOGFAS, bivši djelatnik NATO CIS škole gospodin Alfonso Crescenzo. Cilj radionice bio je upoznati vojno osoblje sa radom na programima ADAMS (program za izradu plana slanja snaga), EVE (program za praćenje transporta), CORSOM (program za organizaciju RSOM procesa) te LOGREP.

U radu radionice sudjelovalo je 16 pripadnika iz 6 zemalja. Polaznici radionice zadovoljni su prihvatom, cjelokupnom organizacijom te samim pristupom instruktora u predavanju. Preneseno im je znanje rada u programima koje će im biti neophodno za rad u planiranju i u organizaciji same vježbe „LOGEX 17“.

Tekst/Foto: ZzP/Ines Benković

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)