U Simulacijskom središtu Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ u Zagrebu, od 21. do 25. studenoga 2016. provodi se računalno potpomognuta vježba „Jesen 16“. Vježba će se odvijati na zapovjednom mjestu brigade, a okvir vježbe je provedba operacija punog spektra u dodijeljenom području.

Primarna obučna skupina je Stožer Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR), a sekundarna obučna skupina bit će stožeri bojni iz sastava GOMBR-e. Zapovjedništo Hrvatske kopnene vojske za vježbu je strukturiralo Glavni planski tim, a u samoj vježbi daje snage nadređenog, divizijskog zapovjedništva – HICON-a. U vježbi će sudjelovati 230 pripadnika Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske i Gardijske oklopno- mehanizirane brigade dok će Simulacijsko središte ZOD-a pružiti tehničku potporu vježbi i osobljem sudjelovati u strukturi EXCON-a.

Tijekom ponedjeljka, 21. studenoga 2016., vježbu je posjetio zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mate Ostović koji je obišao sve sudionike vježbe – EXCON, HICON, primarnu i sekundarnu obučnu skupinu u njihovim radnim prostorima.
General Ostović je izrazio svoje zadovoljstvo viđenim, najavio je svoj dolazak i u narednim danima s obzirom na važnost uvježbavanja Stožera Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i Stožera Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske te je svim sudionicima vježbe poželio uspješan rad tijekom vježbe.

Tekst i foto: PAO/VOB tim vježbe “JESEN 16” / Jadranko Jambrec /Davor Pavičić / Andreja Pešut

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)