Prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske časnički namjesnik Dario Rosić održao je radni sastanak prvih dočasnika postrojbi Hrvatske kopnene vojske 29. i 30. studenog 2016. u Kninu. Domaćin ove aktivnosti je bila Gardijska motorizirana brigada Hrvatske kopnene vojske.

Dobrodošlicu prvim dočasnicima Hrvatske kopnene vojske uputio je zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadir Tihomir Kundid. U svom obraćanju nazočnima brigadir Kundid stavio je naglasak na važnost i ulogu dočasničkog lanca potpore (DLP) u provedbi obuke i ocjenjivanja vojnika i dočasnika Hrvatske kopnene vojske. Nakon toga je prvi dočasnik Gardijske motorizirane brigade časnički namjesnik Emin Menoski sudionicima sastanka prezentirao brigadu.

Nakon toga sudionici sastanka položili su vijenac i upalili svijeću na spomen-obilježju “Trg Oluje” u Kninu kao znak zahvalnosti svim poginulim i umrlim braniteljima, te su položili vijenac i upalili svijeću na spomen-obilježju prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Kninskoj tvrđavi.

Prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske dao je kratki osvrt na stanje spremnosti pripadnika Hrvatske kopnene vojske i izdao je smjernice za poboljšanja u 2017. godini. Teme sastanka su bile: raščlamba dokumentacije DLP-a, primjena iste u narednom periodu i izrada priručnika za Prvog dočasnika. Nakon raščlambe, provedena je rasprava i pristupilo se određivanju dinamike izrade priručnika.

Časnički namjesnik Željko Bilić iz Zapovjedništva za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske prezentirao je prijedlog modela provedbe obuke za promjenu vojno-stručnih specijalnosti dočasnika u Hrvatskoj kopnenoj vojsci.

U sklopu pripreme za natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH “Prvi za Hrvatsku 2017.” sudionici sastanka obišli su prostor i lokacije provedbe planiranog natjecanja. Nakon toga izdane su smjernice za određivanje staze s elementima provedbe na pojedinim radnim točkama.

Tekst i foto: HKoV

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)