RAMSYS GmbH dobio je ugovor vrijedan 92,3 milijuna USD za projektiranje i razvoj Rolling Airframe Missile Block 2B u sklopu zajedničkog projekta SAD i Njemačke.

Ugovor će u potpunosti financirati Savezna Republika Njemačka. Radovi će se obavljati uglavnom u njemačkom Ueberlingenu, te nekoliko drugih mjesta u cijeloj zemlji. Očekuje se kako bi projekt završio do lipnja 2021.

RIM-116 Rolling Airframe Missile projektiran je za točkastu obranu od nadolazećih protubrodskih raketa, te bliske zračne potpore i drugih prijetnji s površine mora. Koristi sustav vođenog oružja Mk-31 koji može instalirati 21 raketu i koristiti druge senzorske sustave na brodu za podatke o navođenju zajedno s radio-frekvencijskim i IC tragačima.

Princip rakete “ispali i zaboravi” znači da MK 31 može istodobno uključiti više ciljeva. Varijante uključuju SeaRAM, koji se pričvršćuje na Phalanx Close-In Weapons sustav u zamjeni topa 20mm Gatling.

RAM je montiran na različite klase plovila u SAD-u i savezničkim mornaricama, uključujući nosače zrakoplova, amfibijske napadačke brodove i LCS.

Raketni sustav je zajednički program Američke ratne mornarice i Njemačke ratne mornarice. Južna Koreja, Japan, Egipat, Grčka i druge zemlje također posjeduju sustav za koji je proizvedeno više od 4.500 raketa.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)