Samo nekoliko dana nakon što je talijanski premijer Matteo Renzi ustvrdio kako se Italija ne namjerava priključiti  koaliciji predvođenoj SAD –om koja napada tzv. Islamsku državu u Siriji, šefovi propagande te nakaradne tvorevine objavili su filmić o tome kako snage ISIL-a ulaze u Rim.

Iako malo toga više šokirati kada je riječ o ISIL-u, film je bio uistinu šokantan; ektremisti tenkovima, borbenim vozilima ulaze u Rim, ubijaju i ruše sve na putu, a u divljačkom pohodu posebice su se namjerili na Koloseum. Nestaje zapadna civilzacija, nestaje katličanstva i kršćanstva, zgrade padaju redom kao kule od karata. Dolazi definitivna smrt za sve nevjernike. Film je vrlo brzo uklonjen sa svim platformi, društvenih mreža i portala, no kao i uvijek kad je ISIL u pitanju ostao je gorak okus ali i osjećaj zebnje.

Naravno da se takvo što neće dogoditi. No, bez obzira na to Renzijeva odluka da ovoga puta Italija je bude na popisu zemalja koje će se aktivno uključiti u rat protiv ekstremista duboko je pogrešna i to iz više razloga.,,,,,…cijeli članak našeg kolumniste Brune Lopandića možete pročitati u cijelosti kao PRETPLATNIK

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)