Njemačka vlada ugovorila je s Rheinmetallom nadogradnju 25 borbenih vozila pješaštva Marder kako bi ih isporučila u Jordan u sklopu njemačkog programa vojne pomoći. Isporuka će početi u prvom tromjesečju 2018. Narudžba je ugovorena listopadu 2017. godine, te je vrijedna više od 17 milijuna € bez PDV-a.

Ugovor koji je dodijeljen u sklopu njemačkog programa vojne potpore namijenjen je povećanju spoosbnosti jordanskih oružanih snaga u borbi protiv međunarodnog terorizma, kao i za potrebe zaštite granice.

Prema ugovoru, Rheinmetall će isporučiti Jordanu ukupno dvadeset i pet potpuno moderniziranih njemačkih borbenih vozila Marder 1A3 s pustinjskim maskirnim uzorkom. Paket također uključuje rezervne dijelove, streljivo, dokumentaciju, specijalne alate, podršku, te obuku za vozače, operatore i osoblje za održavanje.

Osim Njemačke, Čilea i Indonezije, Jordan je četvrta zemlja koja će dobiti Marder s poboljšanim performansama. Rheinmetall je već isporučio Kraljevini Jordan 25 vozila ovog tipa 2016. i 2017. godine.

Marder 1A3 pješačko borbeno vozila teži oko 35 tona. Njegov 600 KS snažan motor omogućuje brzinu od oko 65 km/h, a može prevoziti devet vojnika. Automatski top 20mm RH-202 služi kao glavno naoružanje na vozilu.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)