Njemačka borbena vozila pješaštva Puma dobit će proširene sposobnosti i opremu od grupacije Rheinmetall, objavila je tvrtka. Sveobuhvatni prošireni paket ekspanzije kojeg naručuje Savezni ured za opremanje, informacijsku tehnologiju i usluge Bundeswehra ima bruto vrijednost od oko 297,5 milijuna dolara, uključujući i porez na dodanu vrijednost.

Sredstva u iznosu od oko 124,6 milijuna dolara, uključujući porez, već su dodijeljena za nabavu dodatne opreme, priopćio je Rheinmetall. Kao član konzorcija koji proizvodi vozilo, Rheinmetallov udio u ukupnoj narudžbi bit će oko 131,6 milijuna dolara.

Sporazum o proširenju uključuje razvoj novog sekundarnog oružanog sustava, instalaciju napredne vizualizacije i tehnologije zaslona, te nove resurse za obuku. Sekundarni oružani sustav neovisan od kupole, daljinski upravljan iz stražnjeg borbenog odjeljka, namjenjen je rješavanju prijetnji na vrlo bliskim udaljenostima bez korištenja glavnog naoružanja. Sustav bi trebao koristiti 40mm streljivo na udaljenosti do 350 metara. “Nova narudžba uključuje integraciju, pripremu sustava za punu proizvodnju i izgradnju tri prototipa TSWA”, priopćila je kompanija. Serijska proizvodnja u kojoj će cjelokupna flota vozila Puma biti nadopunjena novim sustavom naoružanja, krenut će 2023. godine.”

Ostale nadogradnje uključuju promjenu trenutnog crno-bijelog monitora i prateće optike na zaslone u boji i dodavanje infracrvenog svjetla na stražnjoj strani vozila.

Puma može prevoziti devet vojnika. Trenutno se uvodi u njemačku vojsku oko 350 vozila predviđenih za isporuku do 2020. godine.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)