Njemački Rheinmetall je objavio kako će proizvoditi streljivo za potrebe Američkog ratnog zrakoplovstva na borbenim zrakoplovima F-35 počevši od prosinca 2017. Narudžba USAF-a je vrijedna 6,5 milijuna $, priopćila je tvrtka.

“Narudžba je od velike strateške važnosti za Rheinmetall i to iz dva razloga”, stoji dalje u priopćenju. “Kao prvo, USAF trenutno nabavlja F-35 u velikim količinama, do 1.200 zrakoplova, a brojne druge zemlje su se također odlučile za nabavu F-35….. Drugo, odabrano streljivo, novi 25mm x 137 Frangible Armor Piercing, nadopunjuje Rheinmetallovu postojeću lepezu zrakoplovnog streljiva visokih performansi. ”

“To znači da se mogu očekivati ​​daljnje velike narudžbe, pogotovo jer su prve države korisnice već naručile manje količine ovog naprednog streljiva za potrebe testiranja”, priopćila je tvrtka.

Rheinmetall je FAP streljivo razvio u suradnji sa zračnim snagama NATO-a kako bi omogućio F-35 vrhunsku ubojitost protiv oklopnih vozila pri ekstremnim udaljenostima, te za uporabu pri djelovanju zrak-zrak, što 25 mm x 137 FAP čini svestranim streljivom. Proizvodnja streljiva će biti u pogonima Rheinmetall Švicarska.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)