JSC Rosoboronexport (dio Rostec State Corporation) primjećuje povećanu potražnju za ruskom vojnom opremom za kopnene snage i rast broja narudžbi za civilne potrebe kao i za dualnu namjenu u zemljama jugoistočne i središnje Azije, Srednje i Zapadne Afrike i Latinske Amerike. U segmentu ruskih proizvoda za kopnene snage, najveća potražnja je za oružjem za blisku borbu, oklopnim vozilima, topničkim sustavima, protutenkovskim projektilima i streljivom.

“Zahvaljujući njihovim mogućnostima, vrijednosti za novac i operativnosti u najsloženijim prirodnim i klimatskim uvjetima, ruska vojna oprema često je mnogo privlačnija od slične strane opreme. Od 2001. do danas, ukupni volumen izvoza iznosio je oko 25 milijardi dolara “, rekao je Igor Sevastyanov, zamjenik glavnog direktora Rosoboronexport.

Uz proizvode za vojne snage, portfelj narudžbe Rosoboronexport sadrži značajan udio civilnih i dualnih narudžbi. Na primjer, od 2001. godine isporučeno je više od 18 tisuća vozila za prijevoz tereta i osoblja na temelju KAMAZ-a, URAL-a, GAZ-a i UAZ-a u zemlje Azije, Afrike i Latinske Amerike.

Osim toga, nakon izmjene i dopune Saveznog zakona o oružju, Rosoboronexport je dobio pravo na izvoz civilnog oružja kojim će tvrtka omogućiti rast portfelja narudžbi, ući na nova tržišta i započeti suradnju sa zemljama koje prethodno nisu bile u mogućnosti nabaviti ruski civilni program naoružanja iz raznih razloga. Tvrtka je već ušla u pregovore s brojnim klijentima.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)