Rotacija pripadnika Hrvatske ratne mornarice na stožernim dužnostima u operacijama potpore miru nastavlja se upućivanjem poručnice bojnog broda Ane Karaman u Zapovjedništvo operacije EU NAVFOR SOMALIA-ATALANTA (Northwood, UK) te brigadira Predraga Mikulića u OPM KFOR (Priština, Kosovo).

Brg Mikulića i pbb Karaman uoči njihova odlaska primio je zapovjednik HRM-a kontraadmiral Predrag Stipanović. Istaknuvši njihova znanja i sposobnosti prije svega, a posebno dosadašnja iskustva stečena na sličnim zadaćama, zapovjednik HRM-a zaželio im je puno uspjeha u još jednom profesionalnom izazovu te siguran povratak u domovinu.
Pbb Ana Karaman, logistička časnica u Odjelu za logistiku Zapovjedništva HRM, rođena je 1964. u Splitu. Pripadnica je OS RH od kolovoza 1998. g. U mirovnoj misiji sudjelovala je u OPM MINURSO u Zapadnoj Sahari. Dužnost operativnog časnika u EU NAVFOR SOMALIA-ATALANTA preuzima od pbb Ivana Mazalina početkom kolovoza. Rotacija na dužnosti u Zapovjedništvu operacije ATALANTA odvija se dvaput godišnje.

Brg Predrag Mikulić, voditelj taktičke vježbaonice u Središtu za obuku HRM-a, rođen je 1964. u Splitu. Pripadnik je OS RH od studenog 1991. Završio je Zapovjedno-stožernu školu “Blago Zadro” te do sada sudjelovao u operaciji ISAF i misijama u Sierra Leone i Liberiji. Na dužnost savjetnika za logistiku u zapovjedništvu Operacije KFOR u Prištini, upućen je 8. kolovoza 2017. g.

TEKST I FOTOGRAFIJE: S. Grgić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)