Rumunjska vlada odabrala je Naval Group za izgradnju četiri korvete Gowind u sklopu ugovora vrijednog 1,4 milijarde USD koji bi trebao biti uskoro potpisan.

Ugovor također uključuje modernizaciju dvije fregate T-22 u zemlji i izgradnju centra za održavanje i obuku, navodi se u priopćenju francuskog brodograditelja. Lokalno brodogradilište Santierul Naval Constanta udruženo je nastupilo s ponudom sa Naval Group.

Naval Group očekuje isporuku prvog broda 2022. godine, iako detalji ovise o trenutku potpisivanja ugovora, navodi glasnogovornica tvrtke.

Rumunjska graniči s nestabilnom crnomorskom regijom, gdje Rusija, Ukrajina i članice NATO-a zaoštravaju odnose od moskovske aneksije Krima 2014. godine.

Izborom Naval Group završava dramatičan natječajni postupak u Rumunjskoj. Francuski list La Tribune izvijestio je da je talijanski konkurent Fincantieri, s kojim Naval Group razmatra strateško partnerstvo, pokrenuo posljednji pokušaj žalbe na odluku u korist Francuza. Favoriziranje u Rumunjskoj za još jednog konkurenta, Damena iz Nizozemske, naposljetku nije urodilo plodom.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)