Očekuje se da će ispitivanja ruskog zrakoplova za temeljnu obuku Jak-152 biti završena do kraja ove godine, izjavio je u srijedu predsjednik Uprave ruskog United Aircraft Corporation (UAC) Yuri Slyusar. “Obavljeno je oko 40 letova do danas. Završavamo ispitivanja na Jak-152 do kraja godine”, rekao je izvršni izvršni direktor na vojnom i tehničkom forumu Armija-2017. u parku Patriot u Moskvi.

Šef UAC-a nije govorio o broju zrakoplova za temeljnu obuku koje rusko ministarstvo obrane namjeravao kupiti, dodajući kako se o tom pitanju raspravlja. Voditelj UAC-a naglasio je da je Jak-152 zanimljiv inozemnim kupcima koji su kupili Jak-130 za borbenu obuku. Ruski zamjenik ministra obrane Yuri Borisov izjavio je ranije da Ministarstvo obrane planira potpisati ugovor s Irkutsk Aviation Enterprise u 2017. za prva tri zrakoplova Jak-152.

Glavni zapovjednik ruske zrakoplovnih snaga general pukovnik Viktor Bondarev ranije je rekao da je serijska proizvodnja Jak-152 planirana u ožujku 2017. godine. Očekuje se kako će Jak-152 postati zrakoplov za temeljnu obuku pilota kadeta prije nego što se prebace na Jak-130.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)