Svečana primopredaja dva transportna zrakoplova An-26 i svečano otvaranje pogona za održavanje zrakoplova, gdje će se popravljati i održavati zrakoplovi u Kirgistanu, održano je 10. kolovoza u zrakoplovnoj bazi Kant, priopćio je GS OS Kirgistana.

Događaju su bili nazočni načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Kirgistana Raimberdi Duishembiyev, predstavnici ruskog Ministarstva obrane, Središnjeg vojnog zapovjedništva i zrakoplovne baze Kant na čelu sa zamjenikom ministra obrane Rusije Alexander Fominom.

Zrakoplovi su isporučeni Kirgistanu u sklopu donacije na temelju sporazuma između predsjednika dviju zemalja. Osim zrakoplova i opreme, Ministarstvo obrane Rusije isporučilo je pričuvne dijelove, potrošni materijal, opremu za obuku i praktične vodiče za časnike.

Raimberdi Duishembiyev napomenuo je kako je predaja zrakoplovne opreme postala moguća zahvaljujući visokoj razini suradnje zemalja na vojnom području. On je također izrazio zahvalnost Ministarstvu obrane Rusije za pružanje pomoći u opremanju Oružanih snaga Kirgistanu s modernim naoružanjem. Duishembiyev je izrazio uvjerenje da će države i dalje poticati razvoj suradnje na različitim područjima u cilju osiguranja stabilnosti i sigurnosti država.

Novi zrakoplovi će poduprijeti transportne sposobnosti Kirgistana koje se trenutno sastoje od nekoliko Mi-8 transportnih helikoptera i helikoptera Mi-24. An-26 je dvomotorni turboprop vojni transportni zrakoplov.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)