Drugi krug planskih konzultacija o rusko-indijskoj vojnoj vježbi Indra 2016 održat će se u Indiji u lipnju, izjavio je Alexander Gordeyev, press službenik Ruskog Istočnog vojnog sektora.

“Na drugoj planskoj konferenciji koja će se održati u Indiji, predstavnici Istočnog vojnog sektora i indijskih oružanih snaga će koordinirati kalendar vojnih vježbi, vrstu i količine oružja te postupak primopredaje oružja, opreme i specijalizirane tehnologije Indijskoj Kopnenoj vojsci koja će sudjelovati u vježbi “, rekao je on. Rusko-indijska antiteroristička vježba Indra 2016 će se održati u drugoj polovici 2016. godine na poligonu Sergeyevsky na ruskom Dalekom istoku.

Tijekom vježbi, mehanizirane pješačke postrojbe ruskog Istočnog vojnog sektora stacionirane i indijska pješačka pukovnija će uvježbati formiranje zajedničkih snaga pod mandatom UN-a te će simulirati planiranje i praktično ponašanje u antiterorističkoj operaciji. Rusija će sudjelovati sa dvije mehanizirane pješačke satnije i bitnicom minobacača, samohodnih haubica i VLRS-a te postrojbama PZO i NBKO.

Indija će osigurati dvije taktičke grupe razine satnije poduzeća. Sve u svemu, vježba će uključivati oko 500 vojnika na obje strane, rekli su ruski vojni dužnosnici.