Rusija i Indija će sutra potpisati ugovor o kupoprodaji proturaketnog sustava S-400 Trijumf, izjavio je savjetnik ruskog predsjednika Jurij Ushakov. “Shodno rezultatima pregovora između našeg predsjednika i indijskog premijera, biti će potpisan ugovor o isporuci sustava PZO S-400 Trijumf kao i neki drugi dokumenti”, rekao je on. “Dio dokumenata biti će potpisan iza zatvorenih vrata”.

Kremlj je odbio komentirati detalje sporazuma dok ugovor ne bude potpisan. S-400 Trijumf je najnapredniji dalekometni protuzračni raketni sustav koji se koristi od 2007. Sposoban je za uništavanje zrakoplova i krstarećih raketa na udaljenostima do 400 km i balističkih ciljeva koji lete brzinom 4,8 km u sekundi, a na udaljenostima od 60 km.

Kina je bila prvi inozemni kupac sustava S-400. Prema izvješćima medija, posao je bio vrijedan oko 3 milijarde USD. Rusija planira potpisati i ugovor o projektu izgradnje 11356 fregata za Indijsku ratnu mornaricu te uspostaviti rusko-indijski joint venture za proizvodnju helikoptera Kamov Ka-226T.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)