Rusija je dovršila isporuku četiri helikoptera Mil Mi-35M ‘Hind E’ Zrakoplovnom korpusu pakistanske Kopnene vojske, rekao je brigadni general Waheed Mumtaz, glasnogovornik Obrambene organizacije za promociju pakistanskog izvoza, prenosi ruska tiskovna agencija RIA Novosti.

“Ugovor je potpisan, primili smo sva četiri helikoptera, a sada dobivamo novu opremu za njih”, izjavio je brigadni general Mumtaz novinarima na ovogodišnjoj vojnoj izložbi Armija-2017., održanoj 22-27. kolovoza u blizini Moskve.

Glasnogovornik je rekao da se pakistanski piloti sada upoznaju s novom opremom. Na temelju iskustva PAAC-a s helikopterima, Islamabad će sada odlučiti hoće li se odlučiti za dodatne helikoptere, kao i za ostalu rusku vojnu opremu i platforme, navodi se u izjavi.

Pakistan i Rusija dogovorili su se za Mi-35M u kolovozu 2015. godine. Pakistanski ministar za obrambenu proizvodnju Rana Tanveer Hussain, rekao je lokalnim medijima u prosincu prošle godine kako je Islamabad platio ukupno 154 milijuna dolara za četiri helikoptera.