Ruska vojska planira nastaviti ispitivanja fregate Admiral Makarov u 2017, izvještavaju ruski državni mediji. Admiral Makarov je jedna od šest fregata Ruske ratne mornarice klase Admiral Grigorovich, od kojih su dvije predviđene za isporuku Indijskoj ratnoj mornarici. Makarov je trebao biti preuzet na kraju 2016. godine, ali su obrambeni dužnosnici rekli kako su potrebna dodatna ispitivanja.

“Državna ispitivanja fregate Admiral Makarov u sklopu Baltičke flote kreću odmah nakon novogodišnjih i božićnih praznika”, rekao je glasnogovornik Roman Martov za Tass. “Tijekom ispitivanja, provjerit će se performanse broda, rad glavnog agregata, brodski sustavi i uređaji.”

Martov je dodao kako će inspekcija posebnu pozornost obratit na sustav upravljanja, komunikacija, detekcijje i navigacijske opreme. Ispitivači će također provjeriti manevriranje, naoružanje i PZO sustav.

Admiral Grigorovich klasa fregata razvija brzinu 30 čvorova te je naoružana Kalibr-NK krstarećim raketama i PZO sustavima. Kobilica za Admiral Makarov je položena u Yantar brodogradilištu u veljači 2012. godine, a fregata je porinuta u rujnu 2015. godine.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)